Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Mai 2014 | 16:50
Expoziţie de pictură vernisată la Ambasada Ungariei
La Ambasada Ungariei a fost inaugurată o expoziţie de pictură care poate fi vizitată până la 22 mai. Tablourile vernisate sunt semnate de artişti plastici din mai mute ţări. Evenimentul a devenit deja o tradiţie şi are drept scop promovarea artei din Moldova, dar şi de a aduce la cunoştinţa publicului din ţara noastră operele autorilor străini.
„Scopul nostru este de a oferi posibilitatea de a cunoaște mai mult arta artistică a Moldovei în Ungaria și invers: să aducem și din Ungaria artiști în Republica Moldova, astfel încât să apropiem societatea noastră spirituală de artă”, a declarat Mátyás Szilágyi, ambasadorul Ungariei la Chișinău.

”Deja de cinci ani lucrăm și organizăm acest eveniment la care sunt invitați sculptori, pictori și graficieni, atât din Republica Moldova, cât și din străinătate”, a menționat Elvira Cemortan –Voloșin, președintele centrului „ARTELIT”.

Și soţia fostului ambasador al Moldovei în Ungaria susţine că a avut plăcere să  colaboreze în acest proiect. „Ne-a lăsat o impresie foarte frumoasă și niște amintiri deosebite acest simpozion, nu ne rămâne decât sa-i dorim clubului „ARTELIT” și acestui simpozion o viață lungă, să devină o tradiție frumoasă în colaborarea dintre Republica Moldova și Ungaria”, a subliniat Svetlana Codreanu.

Prima ediţie a simpozionului Internaţional de Artă „Heviz-Eden”, organizat în colaborare cu artişti plastici din Moldova şi alte ţări a avut loc acum patru ani, notează Mesager.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam