Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 August 2015 | 12:38
Expoziţie de stindarde şi drapele ale Republicii Moldova – la Ploieşti
La Ploieşti a avut loc un eveniment cultural-istoric cu adânci conotaţii şi semnificaţii în istoria neamului românesc, în cadrul expoziţiei „Stindarde şi Drapele în Istoria Naţională” au fost expuse şi elemente aduse din Republica Moldova, informează stiriactuale.ro.
Potrivit sursei citate, expoziția etalează 37 de replici inedite de steaguri istorice ce cuprind o perioadă de-a dreptul impresionantă, de la stindardul geto-dacic, la flamurile de luptă şi steagurile domnitorilor Moldovei, până la drapelul mişcării democratice din decembrie 1989. Majoritatea exponatelor reprezintă copii reproduse minuţios, originalele păstrându-se la muzeele din Bucureşti, Athos, Moscova şi în alte centre de cultură ale lumii.

Expoziţia a fost organizată sub egida Consiliului Judeţean Prahova, Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga”, Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria” Prahova, Asociaţei Române de Drept Umanitar – Filiala Prahova, în colaborare cu Centrul de Cultură şi Istorie Militară din Republica Moldova, Muzeul Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Evenimentul, găzduit de Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploieşti din România, face parte din Programul Naţional „România 100” şi este dedicat centenarului creării Statului Național Unitar Român.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam