Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 August 2016 | 10:31
Expoziţia unui artist plastic din Moldova, găzduită de un muzeu din România
Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, România va găzdui astăzi două expoziţii organizate în cadrul Taberei Internaţionale de Artă Plastică „Inter-Art” Aiud. Este vorba despre vernisajul expoziţiei personale a artistului plastic din Republica Moldova, Gheorghe Ştirbu şi cea a lui Tommy Barr din Marea Britanie, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la infoprut.ro.
Ajunsă la cea de-a XXI-a ediţie, Tabăra Internaţională de Artă Plastică „Inter-Art” Aiud reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România.

Unică în modul ei de desfăşurare în comunitatea europeană, propune un eveniment remarcabil în acest an: Bienala Intercontinentală de Grafică Mică, la care participată 110 de artişti din 26 de ţări. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam