Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Mai 2018 | 20:23
Expoziţie de drapele istorice ale Moldovei, la Tallin
Expoziţie de drapele istorice „Mărturii vexilologice ale trecutului istoric”, a fost inaugurată la Tallin, la Muzeul Războiului al Republicii Estonia.
Expoziția reunește reproduceri a peste 30 de steaguri, drapele, stindarde și pavilioane, ce aparțin colecționarului Petru Costin şi cuprinde copiile majorității steagurilor și drapelelor ţării Moldovei și Basarabiei, cunoscute și mai puțin cunoscute în literatura de specialitate. 
 
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, la inaugurarea expoziţiei au participat ministrul Apărării al Republicii Moldova, Eugen Sturza, aflat într-o vizită oficială în Estonia, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în Republica Estonia, reprezentanţi ai muzeelor din Tallinn, oameni de cultură, membri ai diasporei moldoveneşti şi delegaţia Ministerului Apărării din Republica Moldova. 

Actuala colecție a fost expusă în peste 60 de expoziții în țară și străinătate şi poate fi vizitată de cei interesați până pe data de 25 mai. Evenimentul este organizat de Ambasada Republici Moldova în Republica Estonia, în parteneriat cu Muzeul Serviciului Vamal din Republica Moldova, Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Muzeul Războiului al Republicii Estonia.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam