Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Aprilie 2018 | 21:00
Expoziţie de drapele istorice în Letonia
Expoziţia de drapele istorice „Mărturii vexilologice ale trecutului istoric” a fost inaugurată, de Ziua Drapelului de Stat, în Letonia, în prezenţa autorului moldovean, Petru Costin.
Expoziția reunește reproduceri a peste 30 de steaguri, drapele, stindarde și pavilioane ce pot fi văzute de cei interesați până pe  data de 4 mai.
 
Prezent la inaugurare, ambasadorul Republicii Moldova în Republica Letonia, Eugen Revenco, a transmis felicitări cetățenilor Republicii Moldova cu ocazia celebrării Zilei Drapelului de Stat, a trecut în revistă momentele istorice și valorile de identitate națională și a mulțumit Muzeului Războiului din Letonia, care găzduiește expoziția, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. 
 
La deschiderea expoziției au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic din Riga, oficiali letoni, colecționari, oameni de artă și membri ai comunității moldoveneşti. În calitate de oaspete de onoare, a participat primul ministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Nicolae Țâu, în al cărui mandat Republica Moldova a recunoscut Independența Republicii Letonia pe 26 august 1991.
 
Evenimentul este organizat de către Ambasada Republici Moldova în Republica Letonia, în parteneriat cu Muzeul Serviciului Vamal din Republica Moldova și Muzeul Războiului din Letonia.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam