Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Iulie 2014 | 13:26
Expoziţie dedicată Unirii Principatelor Române, vernisată la Leova
Expoziţia „Unirea Principatelor Române şi reformele domnitorului Alexandru Ioan Cuza” va fi lansată joi, 3 iulie, în oraşul Leova. Acţiunea este dedicată marcării Unirii Principatelor Române şi cuprinde date istorice complexe formate din fotografii, mărturii ale contemporanilor, citate despre Unirea Principatelor Române şi domnitorul Alexandru Ioan Cuza, contemporanii săi, scriitori şi savanţi contemporani.
Potrivit organizatorilor, evenimentul are loc în contextul ședinței comune a consilierilor Consiliului Raional Leova și consilierilor Consiliului Județean Prahova pentru implementarea Acordului de Cooperare între cele două instituții.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc la ora 16:40, în incinta Bibliotecii Publice din orașul Leova.

Expoziţia este organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Consiliul raional Leova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam