Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Septembrie 2014 | 13:19
FAB România a marcat sărbătoarea „Limba Noastră cea Română” pe ambele maluri ale Prutului
Marcarea sărbătorii „Limba Noastră cea Română a fost motiv de întrunire pentru 15 organizaţii membre ale Federaţiei Asociaţiilor de Basarabeni (FAB) din România care au depus flori la monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău în semn de recunoştinţă.
În același timp, la București, reprezentanții studenților basarabeni din România împreună cu primăria sectorului 3, Centrul Cultural „Casa Artelor” și cu sprijinul Înaltului Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova au organizat o serie de evenimente cultural-artistice menite să exprime importanța dăinuirii valorilor românești, precum și glorificarea limbii române ca esență a identității naționale.

Solicitat de trm.md, Ion Cobîşenco, preşedintele FAB România a menţionat că acest eveniment a fost marcat şi prin vernisarea unei expoziții de istorie și artă românească, dedicată marilor domnitori și arhitecți români - Cantemir și Brîncoveanu.Invitatul special al evenimentului ce a avut loc la București a fost maestrul Eugen Doga, care a susținut un concert în aer liber alături de Orchestra Simfonica din București, dirijată de Tiberiu Soare și grupul coral „Accoustic”, dirijat de Daniel Jinga avându-i ca soliști pe soprana Ana Cebotari și tenorul Andrei Lazăr, concert denumit „Muzica tinereții noastre”. 

Organizatorii au îndemnat spectatorii să dăruiască câte o carte în limba română pentru școlile din Republica Moldova.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam