Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Decembrie 2015 | 13:25
FAB România şi-a ales noul Consiliu Director
Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România şi-a ales noul Consiliu Director. De asemenea, în cadrul întrunirii, membrii FAB România au pus bazele unui plan de activitate pentru anul universitar 2015-2016, dintre care cele mai importante evenimente sunt tradiţionalul festival „Basarabia”, „Adevărata Basarabie”, precum şi Campania „AdmiteRO 2016”.
Astfel, noul președinte al Consiliului Director a devenit Gorea Alexandru, reprezentant al Asociației Studenților Basarabeni din Petroșani, vicepreşedinte - Pleşca Anatolie (Asociația Basarabenilor din Sibiu) și Nunu Mircea (Liga Studenților Basarabeni din Galați), secretar general - Ştefan Sîrbu (Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia).

Scopul federaţiei constă în a reprezenta interesele comune ale studenţilor şi elevilor de etnie română din Republica Moldova aflaţi la studii în România, cu stimularea participării acestora la actul educaţional şi la viaţa socială, economică şi culturală.

Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România este constituită din studenţi şi elevi din Republica Moldova, care se află la studii în România. Astfel, ei sunt înglobaţi, în funcţie de oraş şi universitate, în 15 asociaţii non-guvernamentale, membre constitutive ale FAB România.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam