Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Decembrie 2014 | 12:35
FAB România şi-a ales o nouă conducere
La 1 decembrie a avut loc Adunarea Generală a Federaţiei Asociaţiilor de Basarabeni din România (FAB). Pe ordinea de zi a Adunării Generale, cu participarea celor 14 delegaţi, a fost şi alegerea noului consiliu director.
În urma scrutinului desfășurat, noul board de conducere al federației ia oferit vot de încredere lui Constantin Cernega, Maxim Eni, Ștefan Bejan, Ion Barbărasă și Alexandru Gorea.

La eveniment au participat reprezentanți ai celor peste 400 de tineri, din 14 centre universitare, care au mers la Alba-Iulia pentru a sărbători Ziua Națională a României. Potrivit FAB România, tinerii au mai organizat un flash mob în Piața Toboșarului din Alba Iulia dansând o horă imensă și scandând „La mulți ani România!”.

Primul proiect pe care noua echipa și-l propune pentru realizarea este celei de-a doua ediții a Galei Tinerilor Etnici Români de Pretutindeni. Aceasta se va desfășura la București la sfârșitul anului 2014 și va fi urmată în următorul an de o serie de activități de stimulare a participării studenţilor şi elevilor din Republica Moldova aflaţi la studii în România la actul educaţional şi la viaţă socială, economică şi culturală.

FAB a fost fondată la data de 10 septembrie 2012 de către asociațiile de studenți și elevi basarabeni aflați la studii pe teritoriul României.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam