Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Aprilie 2014 | 10:07
Familii italiene au făcut cadouri pascale copiilor de la o şcoală-internat
În ajunul sfintelor sărbători de Paşti copiii de la şcoala-internat nr. 2 din capitală au fost vizitaţi de reprezentanţii unei organizaţii din Italia, care i-au bucurat cu rechizite, dulciuri şi haine, notează Mesager.
Deşi sunt lipsiţi de căldură părintească, copiii de la internat mai cred în visuri. De ani buni şi-au făcut prieteni în Italia și mare le-a fost bucuria văzându-i în pragul instituţiei. „Sunt bucuroasă că ne ajută, că ne trimit multe cadouri, că ne trimit scrisori de sărbători”,  a menţionat una dintre elevele şcolii internat.

Astfel, de 19 ani, mai multe familii italiene vizitează această instituţie. Oaspeţii au ajutat şi la procurarea mobilierului şi altor lucruri necesare instituţiei.

„De fiecare dată când vin aici am emoţii. Consider că ceea ce facem noi pentru voi este puțin, mai mult pentru voi fac localnicii, directorii şi profesorii voştri” a menţionat Sergio Valgoi, preşedintele Organizaţiei IRFF ONLUS din Italia.

Vicedirectorul internatului nr .2 din capitală, Angela Vlădicescu, a menţionat că oaspeţii le-au adus copiilor lucrurile de care au nevoie şi pe care le-au solicitat anterior prin scrisori, aceasta fiind una dintre modalităţile de comunicare.

Mai multe detalii în reportajul „Mesager”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam