Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Mai 2014 | 13:29
Familiile celor morţi în accidentul feroviar din Rusia vor primi câte 2 milioane de ruble ca despăgubire
Familiile persoanelor decedate în urma coliziunii celor două trenuri, în Federaţia Rusă, vor primi câte două milioane de ruble (aproape 800 mii lei) ca despăgubire morală, a anunţat viceprim-ministrul rus Olga Golodeţ, informează ria.ru.
Oficialul a menționat că de compensații vor avea parte și persoanele care și-au pierdut capacitatea de muncă. „Suma despăgubirii va fi calculată în funcție de gradul de pierdere a capacității de muncă, suma fiind, de asemenea, importantă”, a specificat viceprim-ministrul rus.

Potrivit Ria Novosti, în urma coliziunii trenurilor în apropierea Moscovei, șase persoane au decedat, iar altele 45 au fost rănite.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam