Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Noiembrie 2015 | 16:12
Familiile migranţilor moldoveni, invitate la un târg de proiecte antreprenoriale
Cetăţenii moldoveni plecaţi peste hotare, migranţii moldoveni reveniţi, precum şi grupurile de iniţiativă sunt invitaţi să aplice la Târgul de propuneri antreprenoriale. Concursul de selectare este lansat în cadrul Proiectului „Promovarea şi protecţia drepturilor omului şi de muncă a femeilor migrante: instituirea raporturilor cu mecanismele internaţionale şi naţionale în drepturile omului pentru a spori responsabilitatea”.
În cadrul acestui eveniment, organizat la Chișinău, participanții vor avea posibilitatea să prezinte ideile de proiecte de afaceri și/ sau succesul unei afaceri în derulare. De asemenea, la manifestare vor participa și donatori care vor prezenta programe de granturi și de finanțare a ideilor de proiecte de afaceri.

Scopul Târgului de propuneri antreprenoriale este deschiderea unei platforme de comunicare și dialog deschis dintre femeile și membrii familiilor de migranți reveniți și donatori pentru informarea migranților activi și grupurile de inițiativă despre existenţa programelor disponibile de finanțare și încurajarea migranților de a contribui metodic în consolidarea organizațiilor de femei migrante nou create în vederea oferirii serviciilor de reintegrare prin antreprenoriat.

Persoanele interesate vor completa formularul de aplicare până la 6 decembrie.

Dosarele depuse vor fi examinate în perioada 7 – 9 decembrie 2015, de către o comisie comună, care va include reprezentanți din partea UN Women, OIM, BRD, NEXUS/ IASCI și PNUD.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam