Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Martie 2015 | 16:31
Fără taxe vamale la importul materiei prime industriale din Rusia
Operatorii economici din Republica Moldova şi Federaţia Rusă vor putea importa materie primă din ambele ţări pentru industria constructoare de maşini şi electronică fără aplicarea taxelor vamale şi TVA. Un proiect în acest sens a fost elaborat de Ministerul Economiei şi înaintat astăzi Guvernului de la Chişinău spre aprobare.
După intrarea în vigoare a Protocolului, antreprenorii îşi vor putea extinde cooperarea prin implicarea noilor agenţi economici şi îşi vor menţine relaţiile tehnologice reciproc avantajoase între parteneri.

Documentul a fost elaborat în vederea implementării Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse privind cooperarea de producţie, care prevede că nomenclatorul şi volumul livrărilor, precum şi lista agenţilor economici, care vor realiza aceste livrări, vor fi determinate pentru anul corespunzător printr-un protocol semnat de către ambele părţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam