Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Mai 2014 | 15:45
Femeile Mironosiţe, venerate la Padova
Moldovenii din Italia, au sărbătorit la 4 mai, Duminica Sfintelor Femei Mironosiţe. Conaţionalii noştri au ascultat slujba oficiată la biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Padova.
După oficierea programului liturgic, preotul Vasile Corja a adresat o felicitare femeilor prezente. „Adresez un gând de prețuire către toate bunicile, mamele și soțiile creștine, nașelor și surorilor care prin jertfa, credința și cucernicia cu care își trăiesc viața în Hristos și în Biserică, s-au făcut și se fac vestitoare și transmițătoare ale credinței, contribuind în mod esențial la păstrarea identității generațiilor prezente și viitoare, aici și în orice loc din lume unde ne-am afla” a fost cuvântarea părintelui.

Pentru ca bucuria să fie deplină, un membru al Consiliului Bisericesc, Svetlana Visterniceanu, împreună cu copiii parohiei, au organizat un program artistic, ce a cuprins cântece şi poezii dedicate cinstirii mamei şi femeii creştine.

Sărbătoarea s-a încheiat prin înmânarea de felicitări şi flori tuturor doamnelor prezente în biserică, şi cu o masă cu bucate tradiţionale moldoveneşti, informează Asociația Baștina.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam