Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Martie 2014 | 09:45
Festivalul „Basarabia” la Craiova
Studenţii basarabeni din Craiova au organizat, în perioada 27-29 martie, Festivalul „Basarabia” cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Tinerii basarabeni, care fac studii la Universitatea din Craiova, au desfăşurat o serie de activităţi culturale în cadrul festivalului, menţionează Gazeta de Sud.
Potrivit presei românești, în fiecare an, asociaţiile de studenţi basarabeni din toată România organizează Festivalul „Basarabia”, eveniment care are drept scop comemorarea eroilor Unirii, păstrarea valorilor, promovarea culturii, cunoașterea adevăratei istorii, trezirea spiritului național, precum și extinderea conceptului de „națiune” în rândul tinerilor.

La eveniment,  au fost prezenți atât studenţi cât şi profesori, oficiali universitari şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. În cadrul Festivalului au avut loc seri culturale, depuneri de flori, spectacole, tradiționalul marș și „Hora Unirii”, expoziții de fotografii, discursuri și dezbateri pe diverse teme.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam