Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Martie 2015 | 14:12
Festivalul „Basarabia” organizat la Constanţa
Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Constanţa a organizat pentru al optulea an consecutiv Festivalului „Basarabia”, cu ocazia aniversării a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Potrivit organizatorilor, evenimentul a cuprins o serie de acţiuni culturale ce au avut loc în perioada 27 - 29 martie la Universitatea „Ovidius” din Constanţa. „Continuăm tradiția de a transmite tinerei generații dragostea de neam și țară și cinstirea eroilor neamului”, au fost declarațiile tinerilor.

Printre invitați s-a numărat și istoricul Puiu Hașotti care a vorbit despre momentul 27 martie 1918, dar și despre situația actuală a Republicii Moldova.

„În opinia publică românească este o oarecare confuzie. Unii dintre noi, unioniștii, dintre care fac și eu parte, cred că mai devreme sau mai târziu se va împlini alipirea Republicii Moldova la România și alții care consideră că este suficient ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană“, a spus istoricul Puiu Hașotti pentru reporterntv.ro.

Agenda festivalului a cuprins și conferința „Tinerii - motorul integrării europene al Republicii Moldova”, campionat de paintball, volei și fotbal,  precum și lansare de lampioane.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam