Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Martie 2014 | 10:34
Festivalul Internaţional Folcloric „Maratonul Romei” a culminat cu prestaţia moldovenilor
Moldovenii stabiliţi în Italia au avut ocazia să asiste la un spectacol de zile mari, care a avut loc, la Roma, în cadrul Festivalului Internaţional Folcloric „Maratonul Romei” şi care a culminat cu prestaţia compatrioţilor noştri din Ansamblul „Arţăraş”.
Colectivul condus de directorul artistic, Lidia Bolfosu, și directorul orchestrei, Vitalie Sîrbu, a participat, pentru a treia oară consecutiv, la acest eveniment organizat de Asociația „La Chiarantana”.

Potrivit informației plasate pe blogul Asociației „Dacia”, la Festival au luat parte 17 ansambluri folclorice, care au prezentat elemente culturale din țări precum Italia, Grecia, Argentina, Mexic, România și Republica Moldova.

Ansamblul „Arțăraș” a încheiat Festivalul, dându-i o notă de energie pozitivă și plină de viață, pe care au inspirat-o atât tinerii noștri cât și membrii fondatori ai Ansamblului în frunte cu Lidia Bolfosu și Vitalie Sîrbu.

„Folclorul este ca o ploaie care stropește rădăcinile noastre, constituite din strămoșii neamului care au creat un tezaur fără de seamăn prin bogăția și diversitatea sa, tezaur pe care noi suntem datori să-l valorificăm și să-l transmitem copiilor noștri. Într-o lume în criză, este important să constatăm că ar trebui să reacționăm așa, cum au făcut-o strămoșii noștri, care au avut genialitatea de a crea din crâmpeie de istorie, cu invazii, sărăcie și durere, un patrimoniu cu care se mândresc urmașii lor peste secole”, au menționat în mesajul lor reprezentanții Asociației „Dacia”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam