Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Iulie 2015 | 15:38
Festivalul Limbii Române - la prima ediţie pe continentul nord-american
Eugen Doga şi Vasile Iovu, însoţiţi de alte personalităţi din domeniul culturii de la Chişinău, vor participa, în Canada şi SUA, la Festivalul Limbii Române, eveniment desfăşurat în premieră pe continentul nord-american. Un anunţ în acest sens a fost făcut pentru TRM.MD de Ala Mîndîcanu, preşedintele „Comunităţii moldovenilor din Quebec”.
„Evenimentul este destinat tuturor membrilor comunității de limba română, asociațiilor culturale care promovează cultura și civilizaţia românească, care păstrează aici, peste ocean, tradițiile și obiceiurile naționale”, a menționat Ala Mîndîcanu.

Primul spectacol din cadrul Festivalului Limbii Române se va desfășura pe 15 august, la Montreal, iar pe 16 august, artiștii vor evolua la Ottawa, Canada. Pentru 18 august mai este preconizat, în cadrul aceluiași Festival, și un concert la New York, Statele Unite ale Americii.

Mai multe detalii la acest subiect aflați din interviul realizat de Diana Istrati pentru emisiunea „Radiomatinal de week-end” la Radio Moldova Actualități.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam