Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Ianuarie 2014 | 17:01
Festivalul „Luminiţe de Crăciun” va demara în Portugalia
Colinde şi urături moldoveneşti vor răsuna, mâine, în oraşul portughez Faro, unde va avea loc Festivalul „Luminiţe de Crăciun”.
Evenimentul se va desfăşura la Biblioteca municipală din Faro, unde, alături de colectivele artistice din diaspora moldovenească vor participa şi reprezentanţii  României şi Ucrainei, dar şi colective folclorice din țara-gazdă.

Acest festival va încheia şirul de manifestări culturale dedicate sărbătorilor de iarnă, organizate cu sprijinul Biroului pentru relații cu diaspora.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam