Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Martie 2015 | 15:58
Festivalul „Mărţişor” din Italia a ajuns la cea de-a şaptea ediţie
Festivalul internaţional de muzică „Mărţişor” a devenit o tradiţie pentru moldovenii stabiliţi în Italia. Cu această ocazie, membrii Asociaţiei culturale „Basarabia” au organizat sărbătoarea muzicală a primăverii, invitând artişti din Moldova.
 „Am ajuns la cea de-a șaptea ediţie a Mărţişorului din Torino, o tradiţie foarte cunoscută şi apreciată la noi”, a menționat Larisa Olărescu.
Festivalul „Mărţişor” s-a desfășurat duminică, 8 martie, motiv pentru care, Sergiu Gonceareanco, Consul General al Moldovei la Milano, a felicitat toate femeile din sală.

Pentru moldovenii din Milano, au concertat cu această ocazie artiștii Natalia Barbu şi Vasile Iovu.

Prin numeroasele activităţi pe care le organizează pentru moldovenii care muncesc în Italia, Asociaţia culturală „Basarabia” din Torino, îşi propune să perpetueze tradiţiile şi valorile naţionale.

Mai multe detalii la acest subiect aflați în cadrul programului „Mesager”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam