Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Martie 2014 | 12:40
Festivalul ”Mărţişor” marcat de moldovenii din Israel
Festivalul ”Mărţişor” a fost celebrat de către conaţionalii noştri emigraţi în Israel în prima decadă a lunii martie. Evenimentul cultural a fost dedicat şi marcării a 22 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Statul Israel.
Manifestația a întrunit participarea a peste 1000 persoane, printre care, primari și viceprimari ai orașelor Migdal HaEmeq, Ashdod, Akko, Preşedintele Uniunii Scriitorilor din Israel, Efraim Bauch, preşedintele Asociaţiei “Izvoraş”, Arcadii Brover, ambasadorul Republicii Moldova în Statul Israel, Anatol Vangheli și consilierul Ambasadei, Grigore Butucea, precum și alte persoane oficiale, reprezentând ministerele afacerilor externe, absorbţiei şi turismului.

Evenimentele au fost marcate într-o atmosferă a muzicii, culturii şi tradiţiilor moldoveneşti, cu participarea trupelor de dans și muzică din Israel.

Ambasadorul Anatol Vangheli şi alţi invitați oficiali la aceste evenimente au remarcat importanţa promovării în Israel a valorilor culturale şi tradiţiilor moldoveneşti atât pentru originarii din Republica Moldova, cât şi pentru dezvoltarea relaţiilor culturale moldo-israeliene.

Cu acest prilej , Asociaţia “Izvoraş” ale originarilor evrei emigrați din ţara noastră, în comun cu Ambasada Republicii Moldova la Tel Aviv, au organizat acțiuni culturale în cinci localităţi din Israel: Ashdod, Rishon LeTzion, Or-Akiva, Akko și Migdal HaEmeq.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam