Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Februarie 2014 | 17:06
Festivalul ”Mărţişor”, prezentat în capitala Franţei
Festivalul ”Mărţişor” va avea loc şi în capitala Franţei, unde la 1 şi 2 martie vor avea loc concerte în care vor evolua artişti consacraţi din Republica Moldova.
Potrivit organizatorilor, la 1 martie va concerta Vali Boghean & Band, iar la 2 martie conaționalii noștri din Franța vor avea ocazia să savureze evoluția interpretului de muzică populară, Mihai Ciobanu.

În cadrul evenimentului vor evolua și formațiile artistice de la Centrul de Creație a Copiilor "Floarea Soarelui" din Chișinău, precum  ansamblul folcloric "Balada", ansamblul de dansuri populare "Mărțișor", orchestra de muzică populară "Hora Neamului".

Organizatori ai evenimentului sunt Clubul Liberal Paris, Asociația ”La Paris”, Asociația femeilor din Republica Moldova "Casa Mare", Grupul de inițiativă Daco-Românii, Asociația pedagogilor din Republica Moldova "Lumina" și organizația eFranta.ro.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam