Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Martie 2014 | 11:42
Festivalul Mărţişorului a fost sărbătorit şi în Portugalia
Centrul Cultural Moldav din Portugalia a organizat şi în această primăvară, la Lisabona, tradiţionalul Festival „Mărţişor” ajuns anul acesta la cea de-a IX-a ediţie.
La eveniment s-au adunat peste 600 de moldoveni. Fiecare a primit câte un mărţişor ca simbol al sosirii primăverii.

În scenă au evoluat colectivele de dansuri „Brâuleţ” şi „Hora moldovenilor”, copii şi adulți din diasporă care au prezentat cântece şi recitaluri de poezie, colectivul artistic al Asociaţiei „Busuioc” din Setubal, dar şi grupuri folclorice de diferite naţionalităţi precum portughezi, brazilieni şi ucraineni stabiliți în Portugalia.„Chiar dacă sărbătoarea Mărţişorului a devenit deja tradiţională, ne bucură faptul că, pe an ce trece, spectacolele devin mai interesante, mai variate şi mai relevante. La Setubal, Asociaţia „Busuioc” a avut o sărbătoare dublă: „Un mărţişor pentru mama” şi celebrarea unui an de la înfiinţare. Doar un an, dar câte lucruri frumoase a reuşit să facă Asociaţia în această perioadă”, a declarat ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia Valeriu Turea, unul dintre oaspeții de onoare ai evenimentului.

La sărbătoare, alături de publicul numeros, au mai fost prezenţi ambasadorul României în Portugalia, Vasile Popovici, consulul ţării noastre la Lisabona, Oleg Răilean, dar şi feţe bisericeşti, informează Moldpres.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam