Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Martie 2016 | 15:00
Festivalul „Mărţişor”, organizat la Paris
Ambasada Moldovei de la Paris, împreună cu asociaţiile moldoveneşti, vor organiza astăzi, 6 martie, Festivalul „Mărţişor". Potrivit organizatorilor, evenimentul are drept scop să reunească diaspora din Franţa sub semnul tradiţiilor strămoşeşti, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
Invitata specială a festivalului este interpreta de muzică populară și specialista principală a Centrului Național de Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial (CNCPPCI) de la Chișinău, Silvia Zagoreanu.

În cadrul festivalului, asociațiile moldovenești vor organiza expoziții de artizanat. De asemenea, creatori din România și Moldova vor organiza o defilare de modă cu simboluri și ornamente tradiționale.

Festivalul „Mărțișor” va avea loc în incinta Teatrului „Le passage vers les Étoiles” din Paris. 
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam