Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Martie 2014 | 13:41
Festivalul „Zilele Basarabiei” va fi organizat în România la sfârşit de martie
Studenţii basarabeni din România vor organiza, în perioada 25-30 martie, cea de-a XIV ediţie Festivalului „Zilele Basarabiei”.
Organizația Studenților Basarabeni din București, alături de Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara și Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni din Galați au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că sunt în curs de pregătire mai multe evenimente care au drept scop unificarea și valorificarea identității românești, marcând astfel cei 96 de ani de la Marea Unire de la 1918.

Astfel în perioada 25 -30 martie, tinerii de pe ambele maluri ale Prutului sunt invitați la mese rotunde în cadrul cărora se vor pune în dezbatere subiecte legate de  parcursul european al Republicii Moldova, vor putea urmări piese de teatru și proiecții ale filmelor autohtone, vor participa la competiții sportive și vor putea merge la concerte susținute de trupa Carla's Dreams și interpretul Cătălin Josan. Festivalul „Zilele Basarabiei” se va încheia cu petreceri cu muzică românească și bucatele tradiționale.

La Festivalul „Zilele Basarabiei” vor fi prezenţi importanţi oameni de cultură, personalităţi din mediul academic, ziarişti, analişti, studenţi din România şi din Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam