Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iulie 2014 | 09:42
Festivitate de celebrare a Acordului de Asociere la Berlin
Ambasada Republicii Moldova în Germania, în comun cu Reprezentanţa din Berlin a Comisiei Europene şi Ambasadele Georgiei şi Ucrainei, a organizat, la data de 7 iulie, în incinta Reprezentanţei din Berlin a Comisiei Europene, un eveniment festiv de celebrare.
Şefii misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei la Berlin au subliniat importanţa semnării Acordului de Asociere ce semnifică trecerea la un nou nivel al relaţiilor statelor pe care le reprezintă cu UE, au menţionat provocările externe şi interne cu care se confruntă statele în implementarea reformelor. Totodată, a fost subliniat angajamentul şi determinarea în implementarea reformelor şi obiectivul următor al celor trei state: acordarea de către UE a perspectivei europene, se spune într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

La reuniune au mai luat cuvânt Marie-Therese Duffy-Haeusler, şef adjunct al Reprezentanţei Comisiei Europene în Germania, precum şi ambasadorul Cord Meier-Klodt, responsabil pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală în cadrul Ministerului Afacerilor Externe federal. La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor federale germane, şefii misiunilor diplomatice acreditate la Berlin, reprezentanții mediului academic şi diasporei din cele trei state semnatare. Numărul total al participanţilor a depăşit cifra de 250 oameni.

Ambasadorul Cord Meier-Klodt a salutat semnarea Acordului de Asociere cu UE de către cele trei state, numind-o „modelarea coeziunii continentului Europa” şi a asigurat că Germania şi UE vor continua să susţină activ noii parteneri.

Evenimentul a continuat cu o recepţie în cadrul căreia oaspeţii au avut posibilitatea să guste din vinurile moldoveneşti şi georgiene, precum și din bucatele tradiţionale ale celor trei state. La ceremonie au fost expuse tablourile artiştilor plastici din cele trei țări, printre care cele ale pictorului  moldovean, Cezar Secrieru.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam