Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Iulie 2017 | 14:56
Fetiţa din Moldova, dispărută pe litoralul din România, a fost găsită moartă
Trupul fetiţei de 11 ani, din Republica Moldova, care a dispărut, săptămâna trecută, în apele mării, a fost găsit după nouă zile de căutări, în zona Belona din staţiunea Eforie Nord, scrie Mediafax.
Trupul copilei a fost adus la ţărm cu o ambarcaţiune a pompierilor militari.

Pe data de 27 iunie, fetiţa a intrat să se scalde în mare, împreună cu sora de 13 ani şi mama lor, deşi scăldatul era interzis din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici.

Mama şi fiica mai mare, de 13 ani, au fost salvate şi aduse la ţărm, dar fata cea mică nu a mai fost găsită, trupul fiindu-i dus de curenţi spre larg. Mama şi cele două fete sunt din Chişinău şi veniseră în vacanţă la mare.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam