Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Martie 2017 | 12:16
Fiecare al cincilea moldovean locuieşte peste hotarele ţării
Publicaţia britanică DailyMail a prezentat, în baza statisticilor ONU, o hartă a Europei privind migraţia populaţiei. În ţări precum Portugalia, Croaţia, Macedonia, Albania şi Republica Moldova fiecare al cincilea cetăţean este stabilit peste hotarele ţării, informează ştirilocale.md.
Se pare că în Bosnia situaţia este cea mai gravă la capitolul plecării populaţiei. Până în 2015, aproape jumătate din cetățeni şi-au părăsit ţara, 43 la sută sau 1,6 milioane de locuitori. Bosnia este urmată de Albania, care a înregistrat un număr de 39 de cetățeni stabiliţi peste hotarele ţării.

Republica Moldova s-a plasat pe locul şase, cu 21.8 la sută din moldoveni plecaţi peste hotare, adică fiecare al cincilea cetăţean. România se află pe locul zece, cu 17.5 la sută din populaţie plecată în afara graniţelor ţării.

Datele sunt prezentate din cifrele obţinute până în anul 2015, scrie publicația, citează Adevărul.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam