Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Martie 2014 | 11:45
Filiala Republica Moldova a Tineretului Social Democrat din România susţine cursul european al ţării noastre
Tineretul Social Democrat din România, filiala „Republica Moldova” salută decizia Parlamentului European privind abolirea regimului de vize în spaţiul Schengen pentru cetăţenii Republicii Moldova.
Tinerii basarabeni consideră această decizie drept un pas important în cadrul procesului de integrare europeană a țării noastre.

„Mă bucur nespus de mult pentru decizia luată în cadrul Parlamentului European. Este o decizie istorică pentru Republica Moldova, o decizie la care știu că au contribuit și europarlamentarii noștri români, și Guvernul Republicii Moldova, și Guvernul României prin intermediul primului ministru și ministrului Afacerilor Externe. Vreau să-i felicit pe toți, dar mai ales să-i felicit pe cetățenii Republicii Moldova care sunt cu un pas mai aproape de Europa”, a declarat în context președintele TSD România, Mihai Sturzu.

TSD Republica Moldova este o organizaţie politică de tineret care are drept scop dezvoltarea spiritului civic prin implicarea tinerilor de pe ambele maluri ale Prutului, atât în viaţa politică şi socială, cât şi în domeniul cetăţeniei active.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam