Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Ianuarie 2016 | 12:14
Filme ale regizorilor din Moldova, proiectate la Săptămânile filmului românesc de la Strasbourg
Cinematograful Odyssée din Strasbourg este gazda celei de-a patra ediţii a Săptămânilor filmului românesc ce demarează în perioada 13 ianuarie - 16 februarie. Programul cuprinde şase filme din România şi Republica Moldova.
Peliculele au fost realizate din 1987 până în 2015 și oferă o paletă largă de alegeri între documentar, comedie, film istoric, de dragoste sau cu impact socio-politic.

Regizoarea Leontina Vatamanu și producătorul Virgiliu Mărgineanu din Republica Moldova, actorul Mircea Diaconu și actrița Olimpia Melinte vor dialoga cu publicul prezent la premierele filmelor și vor introduce publicul în universul cinematografic românesc.

Prima proiecție a avut loc miercuri 13 ianuarie cu filmul „Ce lume minunată”, o producție independentă, inspirată din fapte reale și dedicată victimelor protestelor anticomuniste din 7 aprilie 2009 de la Chișinău, lungmetrajul de debut al regizorului Anatol Durbală.

Pentru duminică, 17 ianuarie, ora 20.00, este programată proiecția filmului „Te iubesc, Ion și Doina” în prezența regizoarei Leontina Vatamanu și a producătorului Virgiliu Mărgineanu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam