Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Ianuarie 2017 | 15:42
Filmele unei jurnaliste din Moldova sunt proiectate în SUA
Natalia Ghilaşcu, jurnalista care studiază la una dintre cel mai prestigioase universităţi din Statele Unite ale Americii şi în acelaşi timp face televiziune şi film, a fost invitată la emisiunea „Cine vine la noi?”
Acum un an jumătate, Natalia Ghilașcu a obținut o bursă americană, care a dus-o la Cronkite School of Journalism, în Arizona. Acolo învață meserie de la cei mai buni profesioniști ai Americii, totodată împărtășind experiența pe care a reușit s-o acumuleze în jurnalism la noi în țară.

Studiile din America au împins-o spre crearea filmelor și documentarelor, pentru a pune în practică ceea ce a învățat. A scris un scenariu pentru un film, „Angel Back” („Îngerul se întoarce”), care s-a dovedit a fi de succes, fiind proiectat la Los Angeles, Chicago și Miami. Filmul spune povestea tragică a unei femei, care își pierde iubirea într-un accident și mai târziu întâlnește un băiat superb, cu care trebuia să-și unească destinele, dar amintirea fostei iubiri îi aduce multe suferințe.

Pe lângă asta, Natalia Ghilașcu mai este și expert în antidiscriminare. Fenomenul discriminării o preocupă de mai mult timp. Fiind în Moldova, a creat portalul discriminare.md, pentru a reda istoriile persoanelor care sunt discriminate în raport cu rasa, religia, etnia, orientarea sexuală etc. 
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam