Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Aprilie 2014 | 09:35
Filmul „Culorile” de Viorica Meşină va fi prezentat la Festivalul de filme francofone de la Strasbourg
O delegaţie a Republicii Moldova participă la Festivalul de filme francofone de la Strasbourg, ce are loc în perioada 2-15 aprilie.
În acest an, țara noastră participă cu filmul „Culorile”, în versiune originală, subtitrată în limba franceză. Prima difuzare a filmului este programată pentru data de 4 aprilie 2014, la ora 20:50, în sala mare a cinematografului „Odyssée”. Seara națională va debuta cu un discurs de prezentare a filmului național ținut de ambasadorul Tatiana Pârvu, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.

Pelicula prezintă viaţa unei tinere de 18 ani, care vrea să se afirme în viaţă printr-o carieră de succes. Pe neaşteptate, întâlneşte un tânăr galant şi afectuos care o cucerește. Astfel, se înfiripează o iubire de poveste, dar numai până acolo unde începe să-şi schimbe culorile şi să fie umbrită de prejudecăţi şi porniri de a stăpâni în totalitate viaţa partenerei.

Filmul „Culorile” reprezintă o producție cinematografică a regizoarei Viorica Meşină. După mai bine de zece ani, regizoarea Viorica Meşină revine în forţă cu un nou film despre dominaţia emoţională masculină asupra femeii. În peliculă s-au filmat exclusiv actori moldoveni, printre care şi interpreţii Diana Rotaru şi Ion Guzu, ultimul producând-se chiar în rolul principal.

„Este o istorie mai puţin fericită de dragoste între doi tineri, dar care are un final logic”, afirmă Viorica Meşina, regizoarea filmului.

Pelicula „Culorile” a fost realizată de Atelierul „Sergiu Prodan” în parteneriat cu Centrul Internaţional pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Femeii „La Strada”. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam