Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Ianuarie 2016 | 13:48
Filmul „Raisa”, proiectat la un prestigios Festival de profil din Franţa
Filmul regizorului moldovean, Pavel Cuzuioc - „Raisa” a fost selectat în Competiţia Internaţională a Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand, Franţa. Evenimentul se află la cea de-a 38-a ediţie şi va avea loc în perioada 5 - 13 februarie.
Potrivit organizatorilor, producția se află printre cele 79 de filme selectate pentru Competiția internațională din cele aproape opt mii de filme înscrise la festival. Scurtmetrajul va avea opt proiecții în cadrul evenimentului, dintre care două sunt programate în sala Cocteau, cea mai mare sală a Festivalului, cu o capacitate de 1400 locuri. Prima proiecție a filmului va avea loc pe 6 februarie.

Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand este cel mai mare eveniment de acest gen şi al doilea festival din lume ca număr de spectatori (peste 100 000), după Festivalul de la Cannes.

Scurtmetrajul de ficțiune „Raisa” a fost avut premiera la Festivalul de Film din Cottbus 2015 (Germania) și a fost distins cu Mențiunea Specială a Juriului în cadrul Competiției Internaționale a Sleepwalkers Short Film Festival, eveniment ce face parte din Tallinn Black Nights Film Festival. În luna decembre filmul a fost proiectat la cea de-a zecea ediţie a MAKING WAVES, Festivalul de Film Românesc din New York.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam