Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Noiembrie 2014 | 14:55
Flashmob „Ieşi la vot”, organizat de către moldovenii din Grecia
Cetăţenii moldoveni stabiliţi în Grecia au organizat duminică, 9 noiembrie, un flashmob cu genericul „Ieşi la vot”. Peste 80 de moldoveni au venit în piaţa Monastiraki din Atena pentru a-şi îndemna conaţionalii să meargă la vot şi să susţină vectorul european ales de Republica Moldova, au menţionat organizatorii evenimentului pentru trm.md.
„Noi, moldovenii din Grecia, trimitem mesaj de consolidare și de solidaritate moldovenilor din întreaga lume: să iasă la vot la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Votul diasporei este important pentru un viitor european al țării noastre”, acesta fiind mesajul diasporei din Grecia către moldovenii din întreaga lume.Diaspora din Grecia a venit cu mai multe apeluri către cetățenii moldoveni: „Votăm pentru progresul țării noastre, votăm pentru viitorul copiilor noștri, votăm toți împreună”, „Dacă îți pasă - ieși la vot”, „Soarta țării noastre este în mâinile noastre, toți cetățenii Republicii Moldova suntem datori să ieșim la vot”.„Marele gânditor grec Platon spunea că una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la viața politică este aceea că vei fi condus de inferiorii tăi. Lecția, moldovenii și-au învățat-o de multe ori, prin urmare, nu lăsa pe alții să fie în rolul de protagonist al vieții tale și nu lăsa pe nimeni să planifice și să decidă în numele tău, pentru că atunci tu nu mai ești liber, iar libertatea este dreptul și datoria noastră față de noi înșine, de copii noștri și de patria noastră!” a subliniat în cadrul evenimentului președinta Uniunii de Prietenie Moldo-Elenă, Svetlana Lisagor Vergis.


Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam