Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Martie 2014 | 12:28
„Floare de Dor” pentru moldovenii din Strasbourg
Românii de pe ambele maluri ale Prutului, stabiliţi la Strasbourg, vor avea parte de un concert de zile mari cu genericul „Floare de Dor”.
Publicul va putea audia un recital al artiștilor Nicolae și Isidor Glib și Dorian Gheorghilaş.

Potrivit neodacii.com, în cadrul evenimentului, membrii diasporei moldovenilor și a românilor din Franța vor putea admira o colecţie de ii tradiţionale create de Elena Etcu.

Printre partenerii proiectului se numără Delegația Republicii Moldova la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, ADERS și Biroul pentru Relaţii cu Diaspora.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam