Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Martie 2014 | 13:28
Florin Piersic a depus jurământul de credinţă Republicii Moldova
Îndrăgitul actor român Florin Piersic a fost invitat să depună jurământul de credinţă Republicii Moldova, după ce a obţinut cetăţenia ţării noastre. Se întâmplă la mai bine de un an, după ce preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a emis un Decret prin care marelui artist i s-a acordat cetăţenia moldovenească, informează libertatea.ro.
Potrivit sursei citate, în cadrul unei ceremonii restrânse, de faţă cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Florin Piersic a rostit un discurs emoţionant, din care nu au lipsit amintiri despre părinţii săi originari din Bucovina.

Astfel, Florin Piersic are acum dublă cetăţenie: a României şi a Republicii Moldova, şi urmează să primească actele care să demonstreze acest lucru. „M-a impresionat mereu căldura cu care m-au primit oamenii de acolo. Sunt formidabili! Am decis să solicit cetăţenia moldovenească, pentru că-i simţeam pe oamenii aceia ca făcând parte din sufletul meu”, a povestit actorul după ceremonie. Apoi, a adăugat: „Părinţii mei sunt originari din Bucovina: mama din Valea Seacă, iar tata - din Corlata. Am crescut la Cernăuţi, unde părintele meu lucra ca medic veterinar”.

În cadrul evenimentului, Florin Piersic a menționat că îl leagă multe amintiri de fraţii de peste Prut. Actorul, în vârstă de 78 de ani, a povestit că a legat strânse prietenii, în copilărie, la Cernăuţi, unde şi-a petrecut prima parte a vieţii, împreună cu tatăl său.

Florin Piersic a devenit, de facto, cetățean al Republicii Moldova pe 10 decembrie 2012, prin decret prezidențial.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam