Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Decembrie 2015 | 11:38
Folclorişti din Moldova vor participa la Festivalul „Datini şi obiceiuri de iarnă” din România
18 cete din Republica Moldova, România şi Ucraina, ce însumează peste 500 de participanţi vor fi prezenţi, pe 18 şi 19 decembrie, la cea de-a 48-a ediţie a Festivalului folcloric internaţional „Datini şi obiceiuri de iarnă” care va avea loc la Iaşi, România.
Potrivit bzi.ro, pe 19 decembrie se va desfășura parada festivalului. Acțiunea va fi continuată de spectacolul principal de pe scena Casei de Cultură a Studenților de la Iași.

Totodată, în serile zilelor de 18 și 19 decembrie, se vor prezenta programe tradiționale și la un mall din Iași.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam