Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Martie 2014 | 11:45
Folclorul moldovenesc a răsunat în sediul Consiliului Europei
O acţiune de promovare a vinurilor moldoveneşti, precum şi a altor produse autohtone a avut loc ieri, 26 martie, la Strasbourg, în cadrul sesiunii Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE).
În cadrul evenimentului, a fost prezentată și o expoziție de ii și articole de artizanat, iar atmosfera de sărbătoare a fost creată și de evoluția artistică a interpreților de muzică populară Nicolae și Isidor Glib.

Manifestația a avut loc în sediul Consiliului Europei, iar în calitate de oaspeți au fost prezenți preşedintele CALRE, Herwig van Staa, ambasadoarea Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Tatiana Pârvu, preşedintele Delegaţiei Republicii Moldova la CALRE, Alexandru Ambros, și șeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco.

Evenimentul a fost organizat de către Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei în cooperare cu delegația națională la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam