Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Octombrie 2015 | 16:10
Folclorul românesc, admirat în Olanda
Folclorul românesc a fost apreciat şi admirat la Maastricht, Olanda. Melodiile „Ciuleandra” şi „Mociriţă cu trifoi” interpretate de regele naiului, Gheorghe Zamfir, au fost primite cu aplauze îndelungate, relatează Mesager.
Artistul a fost invitat la Maastricht de renumitul violonist, dirijor şi compozitor olandez Andre Rieu. 

„Cu doi ani în urmă am avut un concert la Bucureşti. Atunci am descoperit cât de frumoasă şi profundă este muzica folcloristică din România. De mult îmi doream să-l invit pe Gheorghe Zamfir în Olanda. Mă bucur că am ajuns să evoluăm pe aceeaşi scenă”, declarat violonistul Andre Rieu.

Alături de Gheorghe Zamfir, pe scenă au evaluat peste 70 de folclorişti români, creând un spectacol de excepţie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam