Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Februarie 2014 | 16:35
Forbes: Primul şef al şantierului de la Soci - un manager cu origini în Moldova
Ediţia din Rusia a revistei Forbes a realizat un top ce cuprinde opt manageri şi oameni de afaceri ce au contribuit la edificarea obiectivelor sportive pentru Jocurile Olimpice de la Soci, dar nu au reuşit să rămână până la finalizarea proiectului. Alături de miliardari ruşi precum Telman Ismailov, Elena Baturin sau fraţii Bilalov, apare şi basarabeanul Semion Vainştok.
Potrivit adevărul.ro, primul loc în acest clasament este ocupat de Semion Vainştok, născut într-o familie de evrei din Climăuţi, Donduşeni, care în anii 1999-2007 a condus gigantul Transneft, companie ce administrează reţeaua de transport a petrolului din Rusia, cea mai extinsă din lume.

Vainştok a fost primul manager al corporaţiei naţionale olimpice Olimpstroi, fiind numit în funcţie în septembrie 2007, chiar de preşedintele rus Vladimir Putin, pentru a administra şantierele de construcţie a instalaţiilor care găzduiesc în prezent competiţiile de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. S-a menţinut în acest post doar jumătate de an, până în aprilie 2008. Oficial s-a anunţat că a demisionat, pe motiv că are vârstă de pensionare, precizează Forbes.ru.

Din anul 2010, Vainştok s-a mutat cu traiul în Israel fiind desemnat preşedinte al Consiliului companiei Israel's Financial Levers LTD, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din această ţară.


 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam