Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Februarie 2015 | 12:03
Format nou pentru certificatul de cetăţenie română
De la 15 februarie 2015, certificatul de cetăţenie română va fi tipărit pe hârtie de culoare albă, înlocuind certificatele pe hârtie galbenă, aşa cum erau eliberate până la această dată.
Această măsură a fost luată pentru uniformizarea formatului acestui document, eliberat de misiunile României din întreaga lume, anunță Ambasada României în Republica Moldova.

Modificarea formatului nu impune schimbarea certificatelor de cetățenie tipărite, anterior acestei date, pe hârtie de culoare galbenă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam