Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Decembrie 2014 | 12:33
Forumul Absolvenţilor Reveniţi Acasă a fost lansat la Chişinău
Tinerii din Republica Moldova care au revenit acasă după finalizarea studiilor peste hotarele ţării sunt îndemnaţi să adere la Forumul Absolvenţilor Reveniţi Acasă. Iniţiativa a fost lansată sâmbătă, 27 decembrie şi a fost salutată şi de premierul în exerciţiu, Iurie Leancă.
Forumul Absolvenților Reveniți Acasă își propune să interconecteze tinerii din Republica Moldova ce și-au făcut studiile în străinătate. Unul din scopurile grupului de inițiativă este organizarea Galei celor reveniți acasă, a menționat pentru trm.md Ana Severin, membru fondator al Forumului Absolvenților Reveniți Acasă.

„Ne-am strâns un grup de oameni cu niște probleme similare, cu un background asemănător, care am studiat peste hotare și ne-am cunoscut aici, în Republica Moldova. Împreună sperăm să reușim să facem mai multe. Ne propunem să ne cunoaștem noi între noi, să avem o bază de date comună, aceasta ar servi și ca o platformă pentru angajatorii care caută personal cu o experiență deosebită obținută peste hotare care putea fi aplicată aici, în Republica Moldova”, a declarat Ana Severin.

Grupul de inițiativă a Forumului a reușit să obțină acceptul pentru o întrevedere cu premierul Iurie Leancă pentru a discuta care ar fi susținerea conducerii republicii în evoluția Forumului Absolvenților Reveniți Acasă și gama de servicii acordate tinerilor moldoveni.  
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam