Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Mai 2014 | 13:30
Forumul de afaceri „Moldova - Cehia” organizat la Chişinău
Un forum de afaceri „Moldova - Cehia” va avea loc pe 22 mai la Chişinău, la care vor participa agenţi economici din cele două state. Evenimentul este organizat în cadrul unei misiuni economice a reprezentanţilor mediului de afaceri din Cehia, organizată în timpul vizitei oficiale în Republica Moldova a preşedintelui Republicii Cehe, Milos Zeman, ce va avea loc în perioada 22 - 23 mai.
Potrivit organizatorilor, la eveniment este anunțată prezența preşedinţilor Republicii Moldovei şi Cehiei, reprezentanţilor Camerei de Comerț și Industrie din Cehia pentru ţările CSI.

La Forumul de afaceri vor fi prezente 33 de companii cehe din domenii precum industria grea, inginerie mecanică şi electrică, transport şi logistică, servicii de consultanţă, sectorul financiar-bancar, industria chimică, eficienţă energetică, protecţia mediului, producere de utilaje pentru agricultură, prelucrarea sticlei.

Forumul de afaceri „Moldova - Cehia” este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei în cooperare cu Camera de Comerţ şi Industrie din Cehia pentru ţările CSI, cu sprijinul Ministerului Economiei al Republicii Moldova.

Principalul obiectiv al evenimentului este diversificarea cooperării comercial-economice şi investiţionale moldo-cehe şi stabilirea parteneriatelor de afaceri dintre agenţii economici din cele două state.

 
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam