Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Iunie 2015 | 12:37
Forumul Tinerilor Basarabeni din Diasporă, lansat în premieră
Crearea şi consolidarea unei platforme permanente de comunicare între tinerii basarabeni din diasporă este principalul obiectiv al Forumului Tinerilor Basarabeni din Diasporă, care se va desfăşura la Sinaia (România), în perioada 30 iulie - 2 august.
Potrivit organizatorilor, principalul obiectiv al acțiunii constă în crearea și consolidarea unei platforme permanente de comunicare între tinerii basarabeni din diasporă, care va facilita coeziunea acestora și va contribui la studierea și elaborarea modelelor de dezvoltare a Republicii Moldova.

La Forum vor participa reprezentanți ai mediului asociativ a tinerilor basarabeni din străinătate, dar și a tinerilor din Republica Moldova și România. Pe parcursul celor trei zile, participanții vor identifica o serie de probleme cu care se confruntă societatea din țara de origine și vor propune soluții concrete pentru aceste probleme. Tematicile abordate se vor referi în principal la protecția mediului înconjurător și responsabilitatea civică, antreprenoriatul social și problemele legate de dezvoltarea creativității tinerilor.

Organizatorii evenimentului vor asigura cazare și pensiune completă pentru participanți. Persoanele interesate de a participa la Forumul Tinerilor Basarabeni din Diasporă sunt invitate să completeze înainte de 15 iulie formularul de participare disponibil la adresa:

https://docs.google.com/forms/d/1ekFag3Qig8sSVvF_s5StkiPzDhG51nBpVdDz8h-OxKM/viewform

Forumul Tinerilor Basarabeni din Diasporă este organizat de Liga Studenților Basarabeni din Ploiești, echipa „Conferința Deschisă Republica Moldova 2020”, cu sprijinul Asociației „Union Interculturelle - Constellation Culture” (Franța), Asociația Doctorilor și Doctoranzilor Basarabeni (Franța), Comunitatea „Noroc Olanda” (Olanda), Federația Asociațiilor de Basarabeni din România, Asociația Tous pour l’Europe (Franța).
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam