Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Aprilie 2014 | 14:53
Fostului Ambasador al Olandei în Moldova i-a fost înmânat „Ordinul de Onoare”
Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Ţărilor de Jos, Emilian Brenici, a înmânat „Ordinul de Onoare” fostului Ambasador al Olandei în Republica Moldova cu reşedinţa la Kiev, Pieter Jan Wolthers, în cadrul unei ceremonii oficiale, organizate la sediul Ambasadei moldoveneşti la Haga.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, distincţia a fost conferită diplomatului olandez de către preşedintele Nicolae Tomofti „în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi colaborare moldo-olandeze”.

La ceremonie au participat reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Moldova la Haga şi ai Ministerului Afacerilor Externe al Olandei, consulul onorific al Republicii Moldova la Amsterdam, precum şi prieteni ai ambasadorului Pieter Jan Wolthers.

Amintim că Pieter Jan Wolthers a activat în calitate de ambasador al Regatului Ţărilor de Jos în Republica Moldova în perioada 2009-2013.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam