Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 August 2015 | 11:51
Fotografi moldoveni participă la una dintre cele mai mari expoziţii de fotografie din Federaţia Rusă
Fotografi din Republica Moldova participă la una dintre cele mai mari expoziţii de profil care se desfăşoară în perioada 1 august - 1 noiembrie în capitala Federaţiei Ruse. Expoziţia „Prietenia Popoarelor” prezintă lucrări ale fotografilor din 15 ţări post-sovietice.
Potrivit rosphoto.com, vizitatorii evenimentului vor avea ocazia unică de a cunoaște fostele țări ale Uniunii Sovietice.

„Oaspeții se vor familiariza cu obiceiurile, tradițiile și cultura popoarelor, vor admira frumusețea naturii și vor contempla realitatea vieții contemporane deplasându-se doar imaginar prin intermediul unei ample expoziții de fotografii”, menționează sursa citată.

Autorii acestui proiect au încercat să redea cu ajutorul aparatului de fotografiat nu doar minunatele priveliști, ci și atmosfera care predomină în fiecare țară, starea de spirit  și emoțiile oamenilor din imagini. Expoziția este concepută în așa fel ca cei prezenți în sală să resimtă acea unitate de inimi și acele adevărate sentimente frățești care, cândva, uneau locuitorii unuia din cele mai mari state din lume.

La eveniment participă peste 100 de fotografi din Republica Moldova, Belarus, Ucraina, Kazahstan, Armenia, Uzbekistan, Azerbaidjan, Georgia, Letonia, Lituania, Tadjikistan, Turkmenistan, Kârgâzstan și Estonia. Exponenții fiecărui stat prezintă fotografii repartizate în câteva genuri: peisaj, portret și reportaj.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam