Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Noiembrie 2014 | 15:37
„FoxNews” promovează vinurile moldoveneşti pe piaţa americană
Prezentatoarea ştirilor de business de la postul de televiziune „FoxNews”, Tracy Byrnes, şi-a îndemnat conaţionalii să servească vinurile produse în Republica Moldova. Îndemnul a fost făcută împreună cu expertul în vinuri, deţinătoarea titlului de Master of Wine, Christy Canterbury, în cadrul unei degustări de vinuri în direct la emisiunea „Wine with me”.
Prezentatoarea a gustat în timpul emisiunii mai multe vinuri moldoveneşti comercializate în Statele Unite, producție a cunoscutelor branduri cum ar fi Asconi - un vin alb făcut în 2011 care se vinde la un preţ de 15 dolari în America; JV Lion-Gri un roșu sec din 2011, din struguri Saperavi, comercializat la un preţ de 10 dolari SUA şi Et Cetera Cuvee Rouge - un amestec roșu de Cabernet, Merlot, Saperavi și Rara Neagră, produs în 2012.

E de menționat că în cadrul interviului este atins și subiectul embargoului impus de Moscova care a cauzat pierderi de milioane de euro producătorilor de vinuri din Moldova.

Amintim că Federația Rusă a interzis importul vinurilor moldovenești în luna octombrie 2013. Şef de atunci al Serviciului Sanitar rus „Rosspotrebnadzor”, Ghenadi Onişcenko, susţinea că vinurile moldovenești ar fi periculoase din cauza unui conţinut ridicat de dibutilftalat.

Potrivit datelor oficiale, volumul exportului producției alcoolice moldovenești în SUA, în anul 2013, a crescut cu 15,5% și a însumat 14,29 milioane de dolari.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam