Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Septembrie 2014 | 12:32
Franţa: 14 moldoveni suspectaţi de furt de motoare dintr-un port
14 moldoveni au apărut în faţa instanţei din oraşul Coutances din Franţa, informează france3-regions.francetvinfo.fr. Procesul a fost deschis marţi, 16 septembrie. Persoanele au fost date în urmărite penală pentru furt de motoare în portul Mării Mânecii.
Potrivit presei franceze, comisia de anchetă va încerca să stabilească dacă este vorba despre o grupare criminală organizată.

Din cele 14 persoane acuzate, doar 10 au fost prezente în sala de judecată, alți patru bănuiți sunt dați în căutare. E de menționat că zece dintre făptași sunt originari din orașul Edineț.

Sursa citată menționează că în perioada decembrie 2011 - noiembrie 2012 au fost furate zeci de motoare, fiind deja identificate 73 de victime.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam