Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Septembrie 2018 | 19:12
Fructe din Moldova la expoziţia WorldFood, Moscova
Circa 15 producători, procesatori şi exportatori de fructe, membri ai Asociaţiei Moldova Fruct, prezintă în perioada 17-20 septembrie la expoziţia internaţională specializată WorldFood Moscova, Federaţia Rusă fructele proaspete şi procesate produse în Republica Moldova. Este un eveniment de anvergură la care participă peste 1400 de companii din 65 de ţări, relatează Mesager.
Antreprenorii moldoveni participă la expoziția internațională  datorită suportului oferit de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova și Agenția de Investiții din Moldova.
 
„Participăm în fiecare an la expoziția de la Moscova. Este o ocazia deosebită când putem afla despre cerințele cumpărătorului, nu doar de pe piața Federației Ruse, dar și din alte regiuni ale lumii. Ne propunem să avem discuții cu retaileri din Kazahstan, Mongolia, dar și din țările Uniunii Europene. În contextul anului curent, când avem surplus de marfă, trebuie să găsim noi cumpărători și noi piețe", spune Oleg Alexandrov, producător agricol și exportator din raionul Soroca, membru al Moldova Fruct.
 
„Expoziția WorldFood Moscova constituie, pentru membrii Moldova Fruct, o platformă foarte utilă pentru menținerea și fortificarea relațiilor de parteneriat cu cumpărătorii de pe piețele tradiționale, dar și de pe piețele în dezvoltare precum Kazahstan sau Mongolia. Pentru noi orice client este important, de aceea vom încerca să valorificăm posibilitățile de a stabili relații cu cumpărătorii din alte zone geografie, precum Africa de Nord sau UE”, mai spune, specialist marketing în cadrul Moldova Fruct, Adrian Cojocaru.
 
Aliona Mandatii, producător agricol din raionul Florești spune că lucrează pe parcursul mai multor ani cu aceeași cumpărători.
 
„La acest tip de expoziții ne întâlnim și discutăm despre condițiile de livrare, cantități. Totodată, noi suntem în continuă căutare de noi cumpărători pentru fructele pe care le producem. Dar suntem interesați să cunoaștem ce propun țările concurente, care sunt tendințele la capitolul ambalaj, să știm în ce direcție să ne orientăm”, subliniază Aliona Mandatii.
 
 

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam