Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Februarie 2014 | 11:00
Funcţionar din administraţia locală din Herson solicită azil politic în Moldova
Fostul preşedinte al consiliului sătesc Antonovka din regiunea Herson, suspectat de corupţie, a cerut azil politic în Republica Moldova, informează ukrinform.ua.
Semencev Igor, fostul președinte al consiliului sătesc Antonovka a cerut azil politic pe teritoriul Republicii Moldova după ce a fost reţinut la Chişinău la 7 februarie.

Potrivit sursei, anunţul despre solicitarea azilului politic a fost făcut de către avocatul acestuia, Mihail Veliciko, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la Herson.

Pe numele solicitantului azilului politic a fost deschis în Ucraina un dosar penal sub acuzația de luare de mită în valoare de 80 de mii de dolari.

Potrivit poliției ucrainene, Semencev a fugit în Republica Moldova în luna noiembrie 2013. Bărbatul a trăit într-un apartament închiriat și îşi pregătea actele pentru călătorie în Europa.


 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam